Alege covorul potrivit pentru fiecare camera

Alege covorul potrivit pentru fiecare camera | Adorehome

Adore Home |

In momentul in care te-ai hotarat sa iti amenajezi locuinta, sau sa o redecorezi, e necesar sa acorzi atentie atat aspectelor aspectelor functionale, cat si confortului, bineinteles, in raport cu stilul si nevoile tale si ale familiei. Incepand cu nuanta peretilor, obiectele de mobilier, micile decoratiuni, si pana la covoarele potrivite pentru fiecare incapere.  

Una dintre piesele centrale ale casei este covorul, contrbuind in mare masura la confortul si intimitatea casei, avand si rolul de a echilibra decorul din punct de vedere cromatic si geometric.

Fiecare camera a locuintei tale are nevoie de un anumit tip de covor, si pentru a-ti usura decizia, am pregatit mai jos cateva sfaturi practice.

Covorul pentru living

Livingul prin natura sa este o camera des circulata, prin urmare covorul pe care il alegi ar trebui sa fie unul rezistent, de calitate si totodata versatil si perfect integrat in decorul celei mai folosite camere din intreaga casa.

De asemenea, un pas extrem de important este sa te asiguri ca are dimensiunea potrivita. Intr-o incapere de dimensiuni mici, orienteaza-te catre un covor rotund, cu mobilierul pozitionat lateral. Daca livingul este spatios, in schimb, cu o forma dreptunghiulara, atunci alege un covor care sa poata cuprinde canapeaua si/sau fotoliul din incapere. Un spatiu de acest fel arata mai bine cand covorul se afla partial sub obiectele de mari dimensiuni.

Cea mai des intalnita solutie datorita imbinarii perfecte a functionalitatii cu design-ul, este covorul de dimensiune medie, intr-o nuanta contrastanta cu decorul existent, pentru a adauga un plus de dinamism spatiului.

covor Adore

Covorul pentru dormitor

In dormitor, covorul trebuie sa fie cat mai moale si confortabil sub picioare, asa ca alegerea texturii este foarte importanta. Mai mult decat atat, textura potrivita poate oferi dormitorului tau un aspect mai atractiv, deci este si o chestiune de estetică.

Cu privire la culoare, un covor de culoare neutră, cum ar fi cafeniu, maro sau gri, este o optiune sigura, deoarece se va potrivi perfect cu aproape orice culoare de perete sau decor. Poti opta insa si pentru o culoare mai vie, pentru a adauga un strop de culoare. 

covor dormitor

Covorul pentru bucatarie

In timp ce, in general, s-ar putea sa te feresti de ideea de covor in bucatarie din cauza posibilitatii, inevitabile de altfel, de a-l murdari mai usor, incorporarea unui covor in designul bucatariei tale este modalitatea perfecta de a adauga un plus de caldura si caracter casei tale. Nu in ultimul rand, ajuta si sa acoperi suprafetele alunecoase.

Iti recomandam sa lasi un spatiu de cel puțin 15 cm intre marginea covorului si marginea peretelui sau a dulapurilor.

In ceea ce priveste modelul pe care sa il alegi, chiar nu poti gresi atunci cand vine vorba de alegerea unui covor cu model pentru bucatarie - cel mai important este sa fie pe placul tau.

 

Covorul pentru baie

Covoarele pentru baie sunt o modalitate excelenta de a adauga culoare si textura si baii tale­­­­­­. Ele servesc atat ca accesoriu de design, cat și ca obiect de necesitate. Covorul completeaza stilul general al incaperii, lasandu-ti personalitatea sa se remarce prin alegerile tale de design.

Culoarea si materialul podelei baii este unul dintre cei mai importanti factori de luat in considerare atunci cand alegi culoarea covorului. Astfel, iti recomandam sa eviti sa alegi un covor deschis la culoare daca podeaua este si ea deschisa la culoare, si invers.

De asemenea, ideal este ca nuanta covorului din baie baie sa completeze culoarea prosoapelor. Acest lucru va crea un echilibru cromatic. Culorile covorului si prosoapelor nu trebuie neaparat sa fie identice, dar paleta principala de culori si modelele lor ar trebui sa se imbine perfect pentru un efect estetic optim.