7 Sfaturi pentru alegerea bibliotecii potrivite

7 Sfaturi pentru alegerea bibliotecii potrivite | Adorehome

Adore Home |

Cartile se potrivesc perfect in orice spatiu de locuit, completand decorul, insa daca nu sunt aranjate corespunzator, acestea pot si aglomera vizual o incapere.

Fiind printre cele mai folositoare si versatile piese de mobilier din casa ta, rafturile unei biblioteci nu numai ca te ajuta sa iti organizezi colectia impresionanta de carti, dar pot fi folosite si ca locuri in care poti aseza obiecte de arta sau obiecte decorative.

Daca nu stii cum sa alegi biblioteca potrivita pentru tine, ti-am pregatit mai jos cateva sfaturi utile. Iata cateva aspecte care, speram noi,  te vor ajuta sa iei decizia potrivita.

  1. Numarul de carti

Pentru inceput, gandeste-te cate carti ai si daca acest numar va continua sa creasca, sau daca esti un iubitor si colectionar pasionat sau pur si simplu iti doresti sa gasesti locul perfect pentru volumele pe care le ai, fara nicio dorinta de a le extinde.

 Biblioteca Adore Home

  1. Atentie la spatiul disponibil

Este foarte important sa imbini aceasta piesa de mobilier cu restul decorului, dar in niciun caz biblioteca nu trebuie sa domine camera. Daca nu dispui de foarte mult spatiu, rafturile de perete sunt cea mai buna varianta intrucat arata foarte modern si sunt, in acelasi timp, functionale. Mai mult decat atat, adaugand cateva flori sau decoratiuni poti sa iti pui amprenta personala si ii dai o nota si mai eleganta.

Adore Home Rafturi

  1. Materialul din care este confectionata

Indiferent daca esti un fan al stilului industrial, modern sau vintage, acestea sunt extrem de populare cand vine vorba de design interior, asa ca vei gasi, cu siguranta, ceva pe gustul tau. Atunci cand alegi o biblioteca, important este ca aceasta sa fie dintr-un material solid si stabil si sa poata rezista fara probleme la greutatea cartilor.

Biblioteca Adore Home  

  1. Cat de usor este sa o cureti

Ajungem la partea mai putin interesanta – curatarea bibliotecii. O biblioteca cu usi s-ar putea sa nu fie exact ceea ce ti-ai imaginat la inceput, dar cu siguranta te va scuti de stergerea prafului in mod frecvent.

Daca optezi pentru rafturi deschise, fii pregatit sa le cureti putin mai des. Acest tip de biblioteca, in schimb, iti va oferi acces usor la orice carte si, cel mai probabil, se va potrivi foarte bine in decorul existent.

 biblioteca cu usi

  1. Practic sau decorativ?

Rafturile de carti atrag adesea privirile musafirilor. Biblioteca este unul dintre primele lucruri pe care oamenii le observa atunci cand intra intr-o incapere, asa ca este important ca aceasta sa fie si atragatoare, atat din punct de vedere estetic, cat si practic.

Daca vrei sa-ti expui pozele cu cei dragi, cartile preferate si micile decoratiuni, poti opta pentru rafturi „plutitoare”, care vor adauga o doza de creativitate prin aspectul lor.

rafturi biblioteca  

  1. Planifica

Iubitorii de carti trebuie sa se gandeasca cu un pas inainte si sa conceapa un design care sa indeplineasca criteriile in cazul cresterii numarului de carti. In orice caz, daca spatiul permite, este mai bine sa optezi pentru un raft mai spatios si sa combini cartile cu decoratiunile.

 biblioteca

  1. Profita de ocazie pentru a-ti face ordine in colectie

La fel ca atunci cand iti faci ordine in dulap, atunci cand  iti faci ordine in biblioteca de acasa este o ocazie buna sa triezi copiile de care nu mai ai nevoie, si pe care ai putea să le donezi unei scoli, gradinite sau biblioteci din oras.

Biblioteca nu are rolul strict de depozitare a cartilor si a decoratiunilor, ea poate fi si o solutie ideala pentru separarea spatiului. Poate fi folosita pentru a separa bucataria de living sau de zona de dormit.

Fiind o parte importanta a mobilierului din aproape orice locuinta, biblioteca este necesara pentru cei carora le place sa citeasca. In plus, o biblioteca sau un raft de perete bine ales poate contribui semnificativ la decorarea cu stil a oricarei incaperi.