Tendințele anului 2024 în organizare

Tendințele anului 2024 în organizare

Adore Home |

Mădălina Preda, specialist în organizare și productivitate acreditat internațional și președinte al Asociației Consultanților în Organizare și planificare din România, ne ghidează în descoperirea unor soluții inovatoare și creative pentru a îmbunătăți în mod semnificativ modul în care trăim și lucrăm în spațiul nostru personal

În ultimii ani am asistat la o schimbare semnificativă în percepția asupra importanței organizării în viața noastră zilnică. Fie că vorbim despre nevoia crescută de eficiență și claritate într-o lume tot mai aglomerată, fie despre căutarea unui refugiu liniștit și ordonat în propriul cămin, organizarea a devenit esențială.

Nu este doar o modalitate de a ne înfrumuseța spațiul fizic, ci și de a ne echilibra mintea și de a ne îmbunătăți calitatea vieții.

1. Prima tendință pe care o observăm la nivel internațional este înclinația spre design funcțional, prin folosirea mobilierului modular și a soluțiilor inteligente de economisire a spațiului.

Mobilierul modular se referă la piese de mobilier concepute să fie flexibile și adaptabile în funcție de nevoile și spațiul disponibil. Vom căuta întotdeauna soluții personalizate pentru spațiul nostru, în acord cu volumul de obiecte pe care dorim să îl acomodăm.

Exemple de piese de mobilier multifuncțional:

 Masa Plianta Orhan Adore Home Masa Bar Wallo Adore Home Comoda TV Adore Home Dulap Multifunctional Adore Home

 

2. O tendință puternic exprimată este organizarea durabilă. Aceasta se referă la abordarea unor metode ecologice și sustenabile de organizare, încurajând utilizarea materialelor reciclabile și a produselor cu impact redus asupra mediului, reutilizarea și refuncționalizarea recipientelor sau a pieselor de mobilier.

Iată câteva exemple de produse care se încadrează în această tendință și pe care le poți folosi chiar acum în casa ta:

Birou Masa Cozy Adore Home Tocator cu bol Adore Home

 

3. Organizarea flexibilă, centrată pe factorul social. Aceasta presupune crearea de sisteme de organizare care funcționează pentru toate vârstele, de la copii la adulți, și pot fi ușor adaptate cerințelor specifice.

    Iată câteva exemple de produse care se încadrează perfect în această tendință:

     Pantofar cu cuier Adore Home Biblioteca Adore Home

     

    4. Maximizarea spațiilor de depozitare prin soluții creative este o altă tendință curentă în organizare. Poți face asta folosind piese de mobilier și accesorii creative, chiar și în cele mai mici spații de locuit. Hai să vedem câteva exemple:

    Pantofar cu cuier Adore Home Dulap de baie Smart Adore Home Canapea extensibila cu lada depozitare Adore Home Comoda TV colt Adore Home

     

    5. Și nu în ultimul rând, anul 2024 pune în prim-plan organizarea pentru bunăstarea mintală prin discutarea relației dintre un spațiu organizat și reducerea stresului și anxietății, promovând o atmosferă calmă și relaxantă acasă.

    Iată câteva produse care te vor ajuta să minimizezi dezordinea din casă și să creezi un spațiu mai plăcut și mai liniștit acasă.

    Dulap multifunctional Adore Home  Dulap de baie cu cos de rufe Adore Home

    În încheiere, călătoria spre o organizare eficientă și un stil de viață echilibrat în 2024 este o călătorie personală, plină de posibilități.

    Cu sfaturile și expertiza Mădălinei Preda, împreună cu soluțiile inovatoare și sustenabile pe care le oferim pe AdoreHome.ro, fiecare dintre noi poate crea un spațiu care să reflecte propriul stil.

     

     

      Mădălina Preda pe Instagram