Perfecțiune în amenajarea un living mic

Perfecțiune în amenajarea un living mic

Adore Home |

Dacă locuiești într-un apartament mic în oraș, cu siguranță ai întâmpinat provocări în ceea ce privește decorarea.

Doar pentru că spațiul tău este restrâns, asta nu înseamnă că nu poți să-l faci să arate modern și elegant. Există 5 moduri uimitoare de a revigora camera de zi. Haide să explorăm aceste soluții!

 

1. Joacă-te cu proporțiile

Un mod de a face chiar și cel mai mic living să pară mai spațios este să alegi mobilier care poate umple eficient spațiul. O canapea de la un perete la altul poate crea iluzia de extindere a sufrageriei tale. În plus, alegerea unei mese de cafea considerabil mai mică în fața canapelei poate accentua această impresie de spațiu mai mare. Nu subestima importanța jocului cu proporțiile în camerele mici!

Dacă toate elementele, cum ar fi canapeaua, pernele și măsuța de cafea, sunt de dimensiuni mici, acest lucru poate face ca sufrageria să pară și mai mică.

În schimb, dacă aduci una sau două piese de mobilier mai mari și distincte, acestea pot face ca camera să se simtă și să pară mai spațioasă.

 

Sfaturi de amenajare a unui living mic cu Canapea Sahin

 

2. Eliberează podeaua

Eliberarea podelei reprezintă una dintre cele mai eficiente strategii de amenajare pentru un living mic. Nu este atât de dificil pe cât pare, mai ales având la dispoziție o gamă variată de mobilier. Dacă iubești plantele, poți opta pentru jardiniere suspendate. Acestea nu numai că îmbogățesc aspectul camerei de zi, dar nu ocupă spațiu pe podea.

O altă idee excelentă pentru decorarea unei sufragerii mici este să montezi mobilierul pe perete. Rafturile flotante au un design minimalist și se integrează perfect în atmosfera pe care o dorești. 

Alege mobilier cu picioare expuse. Comodele TV și dulapurile cu picioare expuse creează instantaneu o senzație de deschidere în camera de zi și o fac să pară mai spațioasă. 

Amenajare living mic cu comoda TV picioare expuse
3. Creează iluzia de spațiu cu ajutorul oglinzilor
Un alt truc excelent este să încorporezi oglinzi sau suprafețe reflectorizante în designul unui living mic. Oglinzile au o capacitate naturală de a lumina camera în timp ce o fac să pară mai mare. E recomandat să plasezi oglinda vizavi de o fereastră pentru a-și maximiza efectul.
Living cu oglinda Ayna
4. Alege mobilier multifuncțional

Atunci când spațiul este o resursă limitată, mobilierul tău poate deveni un aliat valoros. Din fericire, ai la dispoziție multiple opțiuni de mobilier care se potrivesc stilului tău.

Un dulap multifuncțional poate fi folosit ca bibliotecă, dar și ca spațiu de depozitare pentru a evita dezordinea. Un taburet poate deveni o măsuță de cafea funcțională. În momentele când ai oaspeți, acesta oferă un spațiu suplimentar pentru a sta comod. 

Sfaturi amenajare living mic cu taburet Octo
5. Foloseste straturi de lumină

Iată un sfat mai puțin obișnuit pe care, probabil, nu l-ai auzit până acum. Iluminatul poate avea un rol semnificativ în crearea atmosferei dintr-o cameră. Atunci când stratifici iluminatul într-un living mic, poți defini cu precizie starea de spirit și interesul, alegând cum dorești ca ochiul să perceapă încăperea.

Experimentează cu diferite tipuri de iluminat și plasează-le la niveluri variate - iluminarea de pe podea, candelabrele și luminile pentru lucru au caracteristici distincte. Manipulând poziționarea lor, poți face ca sufrageria mică să pară mai spațioasă.

Amenajare living mic iluminat
Nu lăsa dimensiunile mici ale sufrageriei tale să te împiedice să-ți transformi casa în locul visat!