Cum alegi vesela potrivita

Cum alegi vesela potrivita | Adorehome

Adore Home |

Vesela este principala atractie a multor mese.

Aceasta exprima stilul tau personal, infrumuseteaza aspectul mesei si creeaza atmosfera perfecta.

De la cele formale, pentru petreceri elegante, pana la piese de zi cu zi pentru utilizarea in cadrul familiei, seturile de farfurii dau tonul – acestea fiind mai mult decat simple lucruri in care este servita mancarea.

Intelegerea diferentelor dintre diferitele tipuri de vesela este cheia pentru a alege un set care sa se simta ca acasa in casa ta.

  • Portelanul – materialul perfect pentru serviciile de masa

Indiferent de denumire - vase, farfurii, vesela sau servicii de masa -  acestea sunt punctul central al mesei tale. Portelanul este un material versatil care are o suprafata neporoasa si o durabilitate foarte mare, rezultata din temperaturile ridicate de ardere. Piesele de portelan pot fi utilizate, de obicei, in masina de spalat vase, in cuptorul cu microunde sau in cuptor. Cu toate acestea, unele piese de vesela din portelan contin accente metalice, caz in care acestea nu pot sa fie folosite in cuptorul cu microunde.

  • Stilurile de vesela

A le da o nota personala seturilor tale de farfurii este simplu, deoarece acestea vin intr-o gama variata de modele, de la casual pana la elegant.  Cel mai bine este sa alegi seturi de vesela durabile pentru uzul de zi cu zi. De exemplu, un set rezistent la spargere este ideal pentru tineri si petreceri in aer liber, iar materiale mai fine sunt mai potrivite pentru cina si intruniri formale, mai elegante.

Este o idee buna sa ai un set pentru utilizarea zilnica si alte seturi mai deosebite pentru sarbatori si ocazii speciale. Acum ca stim ce stiluri de vesela sunt disponibile, este timpul sa trecem dincolo de modelele formale si casual. Putem imparti in continuare seturile de vesela in trei categorii de stil: cu model, simple, cu benzi.  

O modalitate excelenta de a-ti exprima personalitatea si de a completa decorul casei tale este sa folosesti culori si modele. Alegerea unei culori neutre, cum ar fi albul sau fildesul este, de obicei, cea mai populara alegere pentru seturile mai formale. 

Alegerea unui set de vesela cu un chenar sau un detaliu frumos va adauga culoare si personalitate meselor si aranjamentelor tale.  Inearca sa eviti sa alegi piese care sunt in trend, deoarece acestea se schimba des. Opteaza mai degraba pentru seturi clasice sau traditionale.

Daca iti doresti sa le cumperi pentru a le avea multi ani de acum incolo, piesele albe simple sau cu benzi sunt optiuni atemporale, versatile. Ele constituie o baza eleganta atunci cand vrei sa adaugi piese de accent mai colorate mesei tale.

  • Alegerea unui set de vesela 

Majoritatea expertilor recomanda sa ai intre sase si opt seturi din cinci piese pentru a te asigura ca ai suficiente farfurii pentru uz general si ocazii speciale.

In mod evident, depinde de dimensiunea familiei tale, de frecventa meselor mari, organizate in familie si de spatiul pe care il ai la dispozitie pentru a stoca vesela.

 

  • Ia in cosiderare nevoile familiei 

Trebuie sa iei in considerare si cat sunt de fragile aceste seturi inainte de a lua decizia finala. De exemplu, farfuriile care pot fi spalate in masina de spalat vase si sunt mai rezistente sunt mult mai practice pentru o familie cu copii, in timp ce farfuriile de cina care pot fi folosite in cuptorul cu microunde fac ca mancarea ramasa sa poata fi reincalzita cat ai clipi. Este o idee buna sa verifici intotdeauna instructiunile de ingrijire a veselei pentru a vedea daca aceasta este potrivita pentru masina de spalat vase, cuptorul cu microunde si cuptor.

Iar acum, cateva sfaturi pentru a-ti mentine seturile de vesela in cea mai buna forma:

  • Tine farfuriile in otet timp de trei minute inainte de clatire si uscare, deoarece vei inlatura mult mai usor petele de apa dura de pe vesela si pahare. 
  • Foloseste pasta de bicarbonat de sodiu si apa pentru indepartarea petelor de cafea de pe cani, precum si a urmelor de furculită de pe farfurii. 
  • Atunci cand aranjezi farfuriile si bolurile din porțelan una peste alta, pune-le intr-o cutie de depozitare sau cu material textil intre fiecare bucata pentru a preveni zgarierea si ciobirea acestora.

Aranjeaza masa in felul tau. Totul tine, pana la urma, de gusturile personale.  Si cu varietatea de optiuni din care sa alegi de pe adorehome.ro, din sectiunea Servicii de masa, suntem convinsi ca vei face alegerea potrivita pentru toate nevoile familiei tale. Spor la cumparaturi!